Apartma #126

Marezige

od 15,00€/osebo

Lokacija turističnih nastanitev Kozlovič je mirna, sredi narave ter s čudovitim razgledom na morje in pokrajino. Za vaš počitek vam nudimo turistične sobe in apartmaje ter domače dobrote po naročilu. Oddih si lahko privoščite na številnih slovenskih plažah, prva urejena se nahaja v Kopru in je skozi sezono brezplačna. Če želite pobližje spoznati kulturo in tradicijo slovenske Istre nudi naša okolica številne možnosti, od urejenih sprehajalnih poti, obisk vinskih kleti, iskanje pozabljenih vasic in skritih naravnih kotičkov, nabiranje sezonskega sadja v našem sadovnjaku ali sveže zelenjave na našem vrtu; ter po dogovoru organiziramo aktivnosti, kot je obiranje oljk, trgatev, iskanje divjih špargljev in gob v gozdovih.


Še posebej smo v naši sončni Istri ponosni na ekstra deviško oljčno olje www.oleum-nostrum.si in vina, kot sta refošk in malvazija, kar pridelujemo tudi pri nas. Če želite slovensko Istro in njene lepote spoznati podrobneje, vas lahko vodimo, saj imamo licenco za lokalnega turističnega vodnika v občinah Koper, Izola in Piran ter organiziramo tudi prevoz.


Lahko pa se enostavno prepustite soncu na naši terasi uživate ob pogledu na tržaški zaliv in se naužijete svežega zraka. V bližnji okolici se nahajajo urejene sprehajalne poti, primerne tudi za kolesarje. Poti vas bodo vodile po travnikih in gozdovih, bližnji potok pa vas bo navdal s svežino. Da bi se bolje seznanili s kulturo vina lahko obiščete okoliške kmetije, ki pripadajo Istrski vinski cesti. Sicer pa naša terasa kar sama vabi k poležavanju in sončenju. Nudimo vam tudi računalnik s prostim dostopom do interneta. V poletnih mesecih potekajo po vseh okoliških vaseh tradicionalne veselice - šagre, kjer lahko pobliže spoznate navade in šege pravih Ištrijanov ter okusite tipične dobrote vključno z domačim refoškom ali pa odigrate partijo briškole z domačini.


Posebej je potrebno poudariti, da se v mesecu maju v sosednjem naselju Marezige, odvija tradicionalna Razstava refoška, kjer nagradijo najboljši refošk in kjer poteka tudi povorka z motivi iz kmečkega življenja Ištrijanov. Medtem, ko v juniju pridejo na vrsto vsi ljubitelji jazzovske glasbe na največjem slovenskem festivalu big bandov MareziJazz.

Namestitve