Apartma #402

od 60,00€/noč

Apartmaji Penko se nahajajo na severni strani mestnega jedra, obdana z vrtovi in zelenjem, v neposredni bližini stolnice, 80 m od morja in 100 m od starega mestnega jedra.


Kaj je najbolj pomembno
- čisto morje,
- parkirišče pokrito zaščiteno,
- čistoča,
- senčni vrt ograjen, z mizo in gugalnico (zelo primeren za otroke),
- bližina mestnih plaž 80 m,
- zelo mirno okolje oddaljeno od prometnice.


Občina Izola leži v severozahodnem delu Istre in je sestavni del Koprskega primorja. Ozemlje ima obliko trikotnika, ki na vzhodu meji na občino Koper , na jugu in zahodu na občino Piran, s severno stranico pa se naslanja na morje. Podnebje je sredozemsko z milimi zimami in toplimi poletji.


Navdih za umetnike in mesto številnih dogodkov
Izola predstavlja navdih mnogim umetnikom, ki so si mesto izbrali za ustvarjanje in življenje. Nekatere med njimi lahko obiščete v njihovih ateljejih v ulicah mestnega jedra ter spoznate njihovo delo in tehnike izdelovanja umetnin. Hkrati pa si privoščite spominek iz gline, keramike ali muranskega stekla, tukaj pa najdete tudi raznovrstne vitraže, grafike, slike...


Obiščite mesto številnih dogodkov in prireditev, ki se vrstijo skozi vse leto: filmski festival Kino otok, Praznik oljk, vina in rib, Mednarodni Ex-tempore, Eurofest, jadralne in veslaške regate, številni etno koncerti, Poletne gledališke delavnice, Plesni kampus ter tradicionalni Ribiški praznik, ki za mnoge pomeni dogodek srečanja in druženja z znanci in prijatelji. Tudi jeseni mnogi dogodki popestrijo utrip mesta: Diplomatska regata, sejem navtike - Izola Boat Show, Republiško srečanje najmlajših filmskih ustvarjalcev, festival slovenske filmske video in računalniške animacije – IZOLANIMA in številne druge prireditve.