Turistična kmetija #456

Vremski Britof - Divača

Lokacija kmetije Jankovi omogoča našim gostom dostopnost tako do primorskih kot tudi notranjskih lokacij. Od obale nas loči le pol ure vožnje. V tem času je dosegljiva tako slovenska kot tudi italijanska obala s Trstom. Naši gosti se lahko zato odpravijo na enodnevne izlete na obalo, ne glede na to, da niso nastanjeni v neposredni bližini morja, temveč v veliko mirnejšem zaledju.


Tako kot obala, je tudi Kras z vsemi svojimi lepotami na dosegu roke naših gostov. Sežana, center Krasa, je oddaljen le dvajset minut vožnje v smeri Trsta. V njeni neposredni bližini se nahajajo slikovite vasice Krasa in kobilarna Lipica, največji konjeniški center v Sloveniji, ki lahko zadovolji tudi najstrastnejše ljubitelje konj. Enako velja tudi za notransko regijo s Postojno z atrakcijami kot sta Postojnska jama in Predjamski grad.


V neposredni bližini Vremski Britof leži na robu regionalnega naravnega parka Škocjanske jame. Poleg samih jam, nudi park ogromno možnosti za sprehode po in nad kanjonom Školj, ki ga krasijo tudi zelo dobro vidne ruševine grada Školj. Možnosti za sprehajanje je tudi v Vremskem Britofu samem veliko. Bližina struge Reke in lokalnih polj dovoljuje gostom, da si sami poiščejo najprijetnejše kotičke za potepe.


Ljubitelji kolesarstva najbolj cenijo bližino Brkinov in vznožje Vremščice, kjer lokalne ceste z zelo malo prometa ponujajo ogromno število tur, vseh dolžin in težavnosti. Enako velja tudi za ljudi, ki si želijo pohodov v hribe. Najbližji vrh je Vremščica, kamor se lahko odpravimo z Vremskega Britofa peš. Vremščico odlikuje prekrasen razgled z vrha, ki sega od Snežnika, Postojne in Nanosa, pa vse do Tržaškega zaliva. Ostali zelo zanimivi vrhovi so Nanos, Slavnik in Snežnik.