Turistična kmetija #457

Vremski Britof - Divača

Izletniško kmetijo, ki leži 639 metrov nad morjem, od koder je prečudovit razgled na bližnjo in daljno okolico, boste našli na Varejah, v ljubki brkinski vasici.


Benčičevi goste sprejemajo ob petkih, sobotah in nedeljah, ko se v kuhinji pripravljajo odlične brkinske jedi. Na krožniku se poleg kuhane hrane znajdejo še brkinski pršut, zašinek, panceta, suhe klobase in sveže pečen domači kruh. Če boste posegli po aperitivu, vam bodo Benčičevi svetovali pokušino brkinske slivovke, borovničevca in ostalih žganj. Seveda niso pozabili na ljubitelje brezalkoholni pijač, ki jih vedno znova navdušijo z domačim jabolčnim sokom.


Izletniška kmetija je odlična izbira za vse, ki uživate v kolesarjenju, saj leži neposredno ob divaškem kolesarskem krogu. Ljubitelji sprehodov lahko obiščete cerkvico sv. Socerba na Artvižah, kjer vas bo očaral prelep razgled in zvonjenje za izpolnitev skritih želja. Če vam bo ostalo dovolj časa, se lahko podate še v Škocjanske jame (6km), Divačo (12 km), Sežano (24km), Lipico (19km)