Turistična kmetija #522

Šempas - Nova Gorica

Malovščevi toplo sprejmejo na svojo kmetijo prav vsakega gosta. Ker se za vsaki obisk skrbno pripravijo in ker se želijo vsakemu gostu čim bolj posvetiti, je med tednom potrebna predhodna najava.


Predhodna najava je potrebna tudi zaradi posebnosti Kmetije Malovščevo, saj je vsa hrana, ki je pridelana doma, postrežena dnevno sveže pripravljena.


Malovščevi vas bodo v objemu vinogradov razvajali s pristno domačo hrano in pravimi vipavskimi posebnostmi. Poleg domačega pršuta, sušenega na vipavski burji in ostalih sušenih mesnin, boste lahko uživali v domači goveji juhi, mineštri, ješprenki, pravi vipavski joti s klobaso in rebrci, frtaljo, njokih, blekih, golažem, polenti s pršutom, različnih vrstah jedi iz mesa s prilogami in prikuhami značilnimi za to območje, štrudlu iz jabolk, sliv in breskev, kuhanih štrukljih ter pravem domačemu kruhu.


Lahko pa se tudi skupaj odločimo, kakšen menu si želite!


Poleg hrane vam bodo svetovali tudi o vinskem izboru iz domače kleti.


Ob sobotah so vrata kmetije odprta brez predhodnih najav, tako da se lahko izletniki in ostali gostje, ko jih pot zanese v naše kraje, ustavijo na pristnem domačem kosilu.


Za zaključene družbe Malovščevi poskrbijo tudi za pravo zabavo z glasbo v živo. Tako boste lahko praznovali svoj rojstni dan, obletnico, birmo in ostale pomembne dogodke v sproščenem domačem okolju, ob pravi domači hrani in vinu.


Novodoben način življenja nas je pripeljal do pomanjkanja pristnih domačih mesnih proizvodov, zato vam na kmetiji Malovščevo ponujamo hrano s poudarkom na izvornosti in pristni domači obdelavi po izročilu naših prednikov.


Če si pa zaželite kmetijo uživati v pravem pomenu besede, se lahko odločite za večdnevno nastanitev v eni izmed desetih tematskih sob, kjer vsaka nosi ime ene od Malovščevih žensk. Žensk, ki so s svojim delom in vztrajnostjo pripomogle k temu, da je Malovščevo danes atraktivna turistična kmetija.
Vse sobe so sodobno opremljene, s predprostori, TV, klimo, dostopom na splet,…vendar še vedno ohranjajo domačnost. Vsaka soba je drugačna, vendar jim je skupna točka pristen vipavski slog in čudoviti pogled na vipavske vinograde. Za lažji dostop do sob je poskrbljeno tudi z dvigalom, kar omogoča nemoten dostop tudi osebam s posebnimi potrebami.


Goste navadno zjutraj prebudi ptičje žvrgolenje in prvi sončni žarki, v jedilnici pa jih pričaka pravi vipavski zajtrk z domačim kruhom. Po zajtrku se lahko pridružijo Malovščevim pri kmečkih opravilih, da občutijo pravo kmečko življenje ali pa se odpravijo na eno izmed turistično-športnih zanimivosti, ki jih v bližnjo okolici ne manjka.


Večerja vas bo ravno tako pričakala v vipavskem slogu, seveda zaokrožena s kapljico iz domače kleti.