Apartma #363

od 33,00€/osebo

Ni časa za počitekTuristična kmetija je izhodišče za pot mimo umetnega jezera do zreških Term ali pa za pohode na Brinjevo goro, Stolpnik, Golek, Malo goro, Konjiški grad … Gostje lahko igrajo namizni tenis, otroci pa imajo na voljo otroško igrišče (gugalnica, plezanje, kegljanje) ter »žive igrače«: psa, mačke, zajce, kokoši, ovčke, koze. S kolesi se je moč podati po označenih kolesarskih poteh.


Pohorje in Rogla sta raj za ljubitelje pohodništva, gorskega kolesarjenja, smučanja in teka na smučeh; v primernem letnem času gostje nabirajo gobe, kostanj, borovnice, maline. Na Rogli so tudi pokrita športna dvorana ter zunanja igrišča za tenis. V bližini kmetije je ribnik, v katerem gostje nalovijo postrvi in jim jih nato pripravijo za večerjo. Ljubitelji konj se odpravijo do bližnje kmetije, kjer lahko jahajo, lahko gredo do bližnjih Slovenskih Konjic v dvorec Trebnik in na partijo golfa pa do kartuzije v Žičah … Poleti je obvezna pot do bazenov v Zrečah.


Tisti gostje, ki se raje držijo domačije in prijaznih članov družine Topolšek, pomagajo pri spravilu sena, trgatvi, kolinah, Vilmi pri pripravi dobrot ali Tonetu v kleti.


Hiša dobrega počutja


Da sta za kakovostno življenje pomembni vitalna moč in energija, vedo tudi na turistični kmetiji Urška. Na vprašanje, kje ju črpati v tem ponorelem svetu, so odgovorili s parno in turško savno, masažnimi tuši, bazenom z mehurčki, seneno kopeljo in sobo za počitek – Hišo dobrega počutja. Na 100 kvadratnih metrih imajo gostje na voljo še kotiček, kjer se lahko okrepijo in osvežijo z domačimi zeliščnimi čaji in biološko pridelanimi jabolki.