Apartma #440

od 49,00€/osebo

Le nekaj 10 metrov nad Olimjskim samostanom stoji Ježovnikova domačija s kmečkim turizmom.


Med številnimi dejavnostmi je vsekakor turistično-gostinska ponudba.


Prvi gostitelji, ki vas bodo pozdravili ob prihodu na domačijo, so jeleni. Vzrejamo približno 100 jelenov, ki se prosto gibljejo na površini 8 hektarov.


V kmečko-rustikalnem slogu opremeljeno gostišče (dva gostinska objekta, ki sprejmeta 350 gostov), vam prijazno osebje nudi pristno domačo obsoteljsko-kozjansko hrano, jelenje in gobje specialitete, stekleničeno virštanjsko kapljico in druga vrhunska vina.Balonarstvo


Letenje s toplozračnim balonom je na Jelenovem grebenu dodatna turistična ponudba, ki jo uspešno gojimo že več kot 15 let. Imamo svoj toplozračni balon za štiri osebe (3+1), s katerim promoviramo našo kmetijo in Terme Olimia.


Ker je z balonom za vsakogar nepozabna izkušnja, vam bomo z veseljem podali nekaj osnovnih pojasnil.


KAKO POTEKA POLET?
Dobimo se ob dogovorjenem času na dogovorjenem kraju. Po krajšem posvetu se z našimi vozili odpeljemo na mesto vzleta. Po petnajstih minutah je balon pripravljen za polet. Vzlet je nežen in po nekaj minutah boste že pluli na nebu. Vzlet je nežen in po nekaj minutah boste že pluli na nebu. Leteli bomo dobrih 50 minut na višini med 50 in 500 metri. Po prijetnem postanku bomo počakali na spremljevalno ekipo, seveda s kozarcem šampanjca v roki. Prijetna avantura bo trajala tri do štiri ure.


KDAJ LAHKO LETIMO?
Letimo vse leto in sicer uro po sončnem vzhodu in dve uri pred sončnim zahodom, ustavi nas le vreme s premočnim vetrom in padavinami. Dokončno odločitev o poletu sprejme pilot balona na vzletnem mestu pred poletom. Naša najvažnejša skrb je varen in vesel polet, zato bomo skupaj z vami določili nov termin v primeru, če na izbrani dan polet nebo mogoč.


KDO LAHKO POLETI?
Vsakdo, ki je star od 12 do 90 let in je sposoben splezati v košaro ter stati v njej približno eno uro. Mlajši od 12 let lahko letijo le z dovoljenjem pilota. V kolikor ima potnik kakšne zdravstvene težave ali pa jemlje zdravila, mora o tem prej obvestiti pilota.


Namestitve