Turistična kmetija #466

Pristava Pri Mestinju - Podčetrtek

od 15,00€/osebo

Nad idilično kozjansko vasico Zibika smo si ob robu gozda postavili svoj dom Bizjakovi in Muršičevi. Domačijo na 250 nadmorske višine sestavljajo poleg glavne hiše, še gospodarsko poslopje, kozolec in zidanica.


Naša družina šteje pet odraslih in enega otroka, Jana. Gospodar Alojz skrbi za dobro vino in red na kmetiji, poprime pa tudi zet Miran.
Ida je odlična kuharica in gospodinja, ki je svoje bogato kulinarično znanje že prenesla na svojo hčerko Smiljano.


Veseli smo skupin ob koncu tedna ali ob posebnih priložnostih ter seveda dopustnikov, ki za nami preživijo več dni.


Do naše turistične kmetije vodi asfaltirana cesta, primerna tudi za turistične avtobuse.
Do božjepotnih cerkvic na Tinskem vrhu se odpravite kar peš ali pa uživate v prelepem razgledu na božjepotni cerkvici na Tinskem vrhu ter na Zibiko in Orehovec, ki ležita pod nami kot na dlani.


Vrata naše domačije, ki je velika 10 ha, so vam vedno na široko odprta, saj je kmetija odprta vse leto.
Večkrat razderemo kakšno šalo, z gosti radi pomodrujemo, vešči pa smo tudi igranja na harmoniko in orgle, zato pesem pogosto zadoni iz naše hiše.


Pri nas doma se še znamo zabavati tudi tako, kot so se nekoč: ličkanje koruze jeseni je prava zabava z dobro kapljico in domačo jedačo.
Jeseni nikakor ne pozabimo tudi na kostanjev piknik.


S tujimi gosti ne bo problemov glede sporazumevanja, saj govorimo nemško, angleško in hrvaško.


Tudi zaotroke je dobro poskrbljeno: zagotovljena varnost, otroška igrala vseh vrst, travniki, senožeti in gozd za raziskovanje, spanje in različne igre na seniku ter številni opravki okrog naših živali.


Za mlajše so na voljo tudi druge vrste zabave: plavanje, igre na toboganih v bližnjih termah v Podčetrtju, Aqua Luni in Rogaški Slatini. V Čokoladnici Olimje pa se posladkate z pralinami ali bonbonierami..
V Deželi pravljic in domišljije v Olimju pri Podčetrtku bodo najmljajši še našli pravljična bitja.


Radi se pohvalimo, da imamo pravi kmečki živalski vrt: domačega psa, ki ima nadvse rad otroke, mačke, krave, ovce, pujse, zajčke ter naše kobile. Otroci živali opazujejo, jih pomagajo krmiti, konja tudi pojezdijo.
Vso to drugačnost in lepoto kmečkega življenja, povezanega z živalmi in naravo, želimo pokazati čim več otrokom, zato po dogovoru organiziramo za otroke počitnice na kmetih.

Namestitve